کاربرد های چاپ سه بعدی در طراحی و ساخت

مقدمه ای بر کاربرد پرینترهای سه بعدی در ساخت و تولید

اگر بگوییم که پیشرفت انسان نسبت به سایر مخلوقات به واسطه توان ساخت و تولید بوده است گزاف نگفته ایم.
توانایی ساخت ابزارها و تولید محصول بوده است که باعث شده انسان نسبت به سایر مخلوقات پیشرفت و تکامل داشته باشد.
ساخت و تولید روش های بسیاری دارد از مصنوعات و صنایع دستی گرفته تا ساخت پیشرفته ترین قطعات موتور جت همه و همه نوعی ساخت و تولید به شمار می آیند.
هرچه قطعات پیچیده تر باشند و یا نیاز به تولید تعداد بیشتری از آنها باشد قاعدتاً برای ساخت آنها نیاز به ابزار خواهیم داشت.
پرینترهای سه بعدی می توانند یکی از پیشرفته ترین و در دسترس ترین ابزارها برای ساخت و تولید قطعات مختلف باشند.
این قطعه می‌تواند یک دست مصنوعی برای توانبخشی به یک فرد معلول باشد و یا یک قطعه از یک دستگاه در خط تولید صنایع خودروسازی
یکی از کاربرد های پرینتر های سه بعدی استفاده از آنها در فرآیند ساخت و تولید می باشد که با استفاده از آن می توانید فرایند طاقت فرسا و پیچیده ساخت مدل برای ریخته گری را به حداقل برسانید.

چرا برای قالب سازی و ریخته گری از پرینتر سه بعدی استفاده کنیم؟

  • با پرینتر سه بعدی مشاهده نمونه واقعی نزدیک به نهایی محصول، قبل از فرایند ساخت قالب امکان پذیر است.
  • بدون نگرانی از هزینه های اضافی، محصول را چندین بار بازطراحی و ویرایش کنید تا به نتیجه نهایی و دلخواه برسید.
  • ماکت محصول نهایی را قبل از ساخت قالب، با شمایل نهایی به کارفرما ارائه دهید.
  • ساخت مدل ریخته گری را به چاپگر سه بعدی بسپارید.
  • محدودیت های مدل سازی با دست و هزینه های بالای مدلسازی بوسیله سی ان سی (CNC) جهت ریخته گری را از میان بردارید.

چاپ سه بعدی و آموزش

کابرد پرینترهای سه بعدی برای آموزش در مدارس

احتمالاً شما هم تجربه حضور در مدرسه را به خاطر دارید که در آن، معلم به کمک گچ و تخته سیاه (یا ماژیک و تخته وایت برد) مطالب درسی را آموزش می دهد. نهایت استفاده از ابزارهای کمک آموزشی در این نوع از مدارس، به یک کره جغرافیایی یا نقشه های کاغذی آموزش جغرافیا محدود می شود!

شاید در مدرسه شما هم آزمایشگاه علوم وجود داشت که اگر خوش شانس بودید برای یک بار می توانستید از میکروسکوپ به نمایندگی از چهل همکلاسی تان استفاده کنید! تا بتوانید تجربه هیجان انگیز کار با آن را برای دیگران توصیف کنید.

حالا بیایید به جای این مدرسه، مدرسه ای را تجسم کنیم که در آن از چاپگر سه بعدی برای آموزش استفاده می شود. معلم با استفاده از نرم افزارهای طراحی سه بعدی می تواند ابزارهایی برای انتقال مفاهیم آموزشی طراحی کند مثلاً به جای استفاده از نقشه های کاغذی آموزش جغرافیا، نقشه های توپوگرافی سه بعدی را با استفاده از چاپگر سه بعدی بسازد آنهم نه یک عدد بلکه به تعداد دانش آموزان.

بدیهی ست که مفاهیمی همچون ناهمواریها یا رشته کوهها در درس جغرافیا توسط نقشه های برجسته و قابل لمس توسط دانش آموز بسیار بهتر و باکیفیت تر به دانش آموزان منتقل می شود تا نقشه های دوبعدی کاغذی. حالا این کیفیت آموزشی بی نظیر را به همه درسها و تمامی مفاهیم آموزشی تعمیم دهید. از تاریخ و جغرافیا گرفته تا زیست شناسی و علوم و فیزیک و ریاضی. به نظر شما خروجی این سیستم آموزشی از لحاظ راندمان یادگیری در مقایسه با سیستم سنتی آموزشی فعلی چه جایگاهی خواهد داشت؟

مهندسان آینده ای که به کمک روشهای آموزشی طراحی شده برمبنای استفاده از چاپگر سه بعدی تربیت شده باشند از درک شهودی بسیار بالاتر مفاهیم در علوم مختلف برخوردار خواهند بود.

جواهر سازی و چاپ سه بعدی

جواهرسازی را به خواست مشتری کاملاً سفارشی و حرفه ای
انجام دهید

طلا به واسطه ارزش ذاتی، از قدیم الایام یکی از فلزات مورد علاقه ی بشر بوده است. تا جایی که همیشه پای ثابت زیورآلات
و جواهرات مورد استفاده ی او بوده است. با پیشرفت علم و تکنولوژی و ساخته شدن ابزارهای مدرن و دقیق‌تر،
روشهای ساخت طلا و جواهرات نیز دستخوش تغییرات زیادی شده اند.
حالا می توانیم جواهرات و زیورآلات بسیار ظریف و زیبا و با طرح های پیچیده بسازیم.
یکی از کاربردهای پرینتر سه بعدی استفاده از آن در ساخت طلا و جواهر می باشد که در ادامه به آن می پردازیم.

کاربرد پرینتر سه بعدی در طلا سازی

امروزه به لطف ابزارهایی مثل پرینترهای سه بعدی طلا و جواهر، امکان ساخت مدل های بسیار پیچیده و ظریف جواهرآلات فراهم شده است. زیورآلاتی که به لطف توانایی‌های پرینترهای سه بعدی می‌توانند در عین ظرافت و وزن بسیار کم طلای استفاده شده، بزرگ و حجیم به نظر برسند تا بیشتر مورد پسند مشتری‌ها قرار گیرند.

اگر در صنعت طلا و جواهر فعالیت می کنید و یا قصد ورود به این صنعت را دارید باید بدانید که امروزه دو اصل تنوع طراحی و سرعت در ساخت مدل های جدید برای فعالیت در این رشته بسیار اهمیت دارد. تنها با ابزارهای ساخت و تولید دیجیتال است که می توان به هر دوی این ویژگی ها در کسب و کار خود برسید.

در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم که چرا باید در کسب و کار ساخت طلا و جواهر از پرینتر سه بعدی استفاده کنیم:

♦ طراحی حجیم تر با وزن کمتر

به واسطه توان ساخت توری های بسیار نازک با روش چاپ سه بعدی، می توان زیورآلاتی با حجم و اندازه بزرگ ساخت و مشتری با هزینه کمتر، انگشتر، دستبند و… با اندازه ی بزرگترو وزن سبک تری داشته باشد. از آن طرف جواهر ساز نیز می تواند با سختی کار بسیار کمتر نسبت به روشهای قدیمی، مزد ساخت بالاتری دریافت کند.

♦ طراحی اختصاصی جواهرات

پرینتر سه بعدی طلا و جواهر، به عنوان یک دستیار دقیق و با مهارت بالا، نمونه های سفارشی را با ظرافت بسیار زیاد و سرعت باور نکردنی تولید خواهد کرد.
بنا به سفارش مشتری، می توان جواهرات مخصوص او و باب سلیقه ی سفارش دهنده طراحی کرد و پس از تایید در کوتاه ترین زمان ممکن برای او تولید کرد.

♦ سرعت تولید بسیار بالاتر

فرایند طراحی تا ساخت با سرعت بسیار بیشتری انجام خواهد شد. از یک نمونه به تعداد زیادی روی میزکار دستگاه بچینید و دکمه استارت را فشار دهید. فرایند چاپ سه بعدی با سرعت و دقت انجام خواهد شد و بعد از اتمام تعداد زیادی قطعه ی آماده و یک شکل برای قالب گیری خواهید داشت.

♦ نیروی کار کمتر

شاید باورنکردنی باشد ولی یک چاپگر سه بعدی در مقایسه با روش سنتی، در مدت زمان مشابه می تواند حداقل معادل بیست نیروی کار ماهر (البته با مهارت بسیار بالاتر)، نمونه های قالب گیری را آماده کند.